Om

Om Landøy Brød & Pizza

IMG_2835
IMG_2673
IMG_1184
IMG_1967
68621798583__778FD7EA-39D1-4E40-9C3B-A149D6FA8577___serialized1
priscilla-du-preez-W3SEyZODn8U-unsplash

Landøy Brød & Pizza ble etablert 2015 i det små ute på Landøy som er ei øy utenfor Tregde. Der bygde svigers en vedfyrt bakerovn på hytta og jeg begynte å bake brød og baguetter. Hyttefolket kom med båt og handlet fersk bakst.


Baking på hytta begrenset seg fra påske til september.

I 2018 rev vi ett tilbygg i bakgården og vi hadde bestemt oss for å ha en vedfyrt pizzaovn i det nye tilbygget. I Mai 2019 ble det fyrt i ovnen for første gang. På høsten i 2019 ble det gang på surdeigsbaksten.


I Mars 2021 kom endelig en elektrisk steinovn (Rofco) i hus. Importert fra Belgia. Nå kunne produksjonen økes med både ny ovn og spiral eltemaskin i hus. 

I dag bakes det surdeigsbrød i flere varianter og de beste rosinbollene. Mange i Mandal har byttet ut fredagstacoen med ekte napolitansk pizza fra vedfyrt ovn. Det holdes jevnlig pizzakurs og surdeigskurs.


Følg med Landøy Brød & Pizza på facebook og instagram.

Fra 1935 til 1956  var det konditori i huset som ble drevet av den danske bakeren Carl Eduard.


C.E. Rosenstand kafé og konditori i Ytre Sandgate 19. En populær kafé, som var kjente for sine danske wienerbrød, fløtekanoner, romsnegler og andre godsaker. Siden byens skoler lå kun et kvartal unna, var elevene gode kunder. 

unsplash