Landøy Brød & Pizza ble etablert 2015 i det små ute på Landøy som er ei øy utenfor Tregde. Der bygde svigers en vedfyrt bakerovn på hytta og jeg begynte å bake brød og baguetter. Hyttefolket kom med båt og handlet fersk bakst.
Baking på hytta begrenset seg fra påske til september.
I 2018 rev vi ett tilbygg i bakgården og vi hadde bestemt oss for å ha en vedfyrt pizzaovn i det nye tilbygget. I Mai 2019 ble det fyrt i ovnen for første gang. På høsten i 2019 ble det gang på surdeigsbaksten.
I Mars 2021 kom endelig en elektrisk steinovn (Rofco) i hus. Importert fra Belgia. Nå kunne produksjonen økes med både ny ovn og spiral eltemaskin i hus.
I dag bakes det surdeigsbrød i flere varianter og de beste rosinbollene. Mange i Mandal har byttet ut fredagstacoen med ekte napolitansk pizza fra vedfyrt ovn. Det holdes jevnlig pizzakurs og surdeigskurs.
Følg med Landøy Brød & Pizza på facebook og instagram.
Fra 1935 til 1956 var det konditori i huset som ble drevet av den danske bakeren Carl Eduard.
C.E. Rosenstand kafé og konditori i Ytre Sandgate 19. En populær kafé, som var kjente for sine danske wienerbrød, fløtekanoner, romsnegler og andre godsaker. Siden byens skoler lå kun et kvartal unna, var elevene gode kunder.